Gröt som din baby kan äta själv, utan för mycket kladd?
Ja, det kan du ordna med hemlagade grötpinnar. Gjorda på GroGro pulvergröt och andra järnrika ingredienser får du något gott och naturligt näringsrikt som barnet kan äta varje dag. OCH det bästa?! Det går att förbereda i stora portioner så att du alltid har något gott och näringsrikt lättillgängligt.
Recept:
- 4 ägg
- 4 dl GroGro Chunky pulvergröt, men du kan också använda Creamy.
- 4 tsk bakpulver
- 2 mogna bananer
- 1 burk kokta ekologiska vita bönor (230 g)
- 4 dl blandade skogsbär
- 1/2 tsk ceylonkanel (valfritt)
- 1/2 tsk nyponpulver (valfritt) för bättre järnupptag
Form (30x18 cm) eller en långpanna
Så här gör du:
1. Lägg skalad banan, vita bönor och ägg i en blender tills du har en flytande smet.
2. Häll över i en skål och tillsätt de torra ingredienserna (pulvergröt, bakpulver, ceylonkanel).
TIPS: "Rör" bären i lite grötpulver eller mjöl för att täcka ytan av bären och tillsätt dem sedan i smeten och rör om lite. Detta gör att bären inte sjunker till botten.
3. Grädda i mitten av ugnen på 220 grader i 15–17 minuter.
Förvaring:
Lägg grötpinnarna i en lufttät behållare i kylskåpet (de håller i ca en vecka), lägg resten i frysen och ta fram när det behövs.
Järn- och C-vitamininnehåll:
Järn: 1,68 mg
C-vitamin: 7,38 mg (kan vara något mindre beroende på värmebehandling av råvarorna).